Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПістЗвернення архієрея на початок Великого посту
Новини

Звернення архієрея на початок Великого посту

1 березня 2020 р. Проповідь митрополита Михаїла перед чином прощення у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії Увечері неділі сиропусної, напередодні Чотиридесятниці, перед чином прощення митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці виголосив проповідь, у якій закликав усіх до щирого покаяння.

Владика зазначив, що часто ми просимо пробачення «механічно». Й навіть у молитві «Отче наш» швиденько проговорюємо слова «прости нам провини наші». Але ж у цих словах закладено одну просту думку: «наблизитися до Господа», – пояснює керуючий єпархією.

Адже через гріх відступаємо від Всевишнього, і саме через покаяння повертаємося до Нього. Будучи з Господом, маємо життя в любові, переконує високопреосвященний.

До такого життя ми завжди прагнемо, навіть підсвідомо. Це засвідчує і наша присутність у храмі, й наявність ікон у наших оселях. Ми потребуємо постійного діалогу з Богом. Саме тому нам треба щиро покаятися і щоразу молитися так, аби слова виходили з нашого серця.

2 березня 2020 р. Інші новини за рубриками: Піст, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери