Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіяЯк у Луцьку святкували Вербну неділю в умовах карантину
Новини

Як у Луцьку святкували Вербну неділю в умовах карантину

12 квітня 2020 р. Освячення верби біля кафедрального собору Святої Трійці. Світлина з  сайта volynnews.com.

З нагоди Входу Господнього в Єрусалим, або ж Вербниці, у храмах відбулись урочисті Богослужіння та освячення верби. У зв’язку із посиленням карантинних заходів цьогоріч усе це проходило з певними особливостями.

Зокрема, в кафедральному соборі Святої Трійці, щоб уникнути скупчення людей, освячували вербові гілочки не лише в неділю, але і в суботу й понеділок. На території нанесли розмітку стрілками із написами «вхід» і «вихід», аби вірянам зручніше було дотримуватися дистанції у півтора-два метри. На вході їх зустрічав священнослужитель, який нагадував про необхідність носити маску та пильнувати відстані у храмі та біля нього.

Звісно, у ці дні в головний храм єпархії прийшло значно менше вірних, ніж звичайно. Проте, в неділю духовенство трудилося протягом усього дня, освячуючи вербу та вітаючи парафіян.

Нагадаємо, для тих, хто перебуває у групі ризику й не може брати участь в Богослужіннях, ведуться їх прямі телепередачі. Зокрема, щонедільні трансляції літургії з кафедрального Троїцького собору можна дивитися на «12 каналі» та єпархіальній сторінці у «Фейсбуці».

13 квітня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери