Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіяЄпархія повниться колядуванням та різдвяними заходами
Новини

Єпархія повниться колядуванням та різдвяними заходами

10 січня 2019 р. Капелани у Рівненському обласному госпіталі, що в Клевані. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака. Духовенство, церковні колективи вітають із різдвяними святами владу, різні організації, військовиків та просто мирян, організовують благодійні акції або долучаються до них.

У перший день свята в кафедральному соборі Святої Трійці колядував архієрейський хор «Оранта» (регент Василь Мойсіюк).

Учні Центру християнського виховання дітей і молоді в головному храмі єпархії виступили з цікавою програмою. Дві колядки іспанською мовою під акомпанемент гітари директора ЦХВДМ священника Євгена Маласпіни виконала старша група недільної школи. А зведений хор заспівав «Веселих різдвяних свят вам» під супровід музичних інструментів.

Традиційно владика привітав колядою та віншівками працівників Волинської облдержадміністрації.

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак із військовими священниками завітали до Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, що в селищі Клевань, з колядками. Вони колядували і на різдвяному концерті у Волинському облмуздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

Хор «Кредо» (регент Катерина Токало) луцької парафії Холмської ікони Божої Матері взяв участь у II фестивалі традиційного церковного співу «Днесь від Діви рождається», що відбувся у Львові.

Декан кафедрального Троїцького собору протоієрей Микола Нецькар долучився до громадської акції «Спільна коляда» в рамках міжнародного етнофестивалю «Різдво у Луцьку».

Ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакінз викладачами й студентами взяли участь у різдвяному концерті в Луцькому прикордонному загоні. Військовий капелан загону протоієрей Михайло Хімчак благословив його.

Святкові заходи пройшли і в інших благочиннях. Так, у Горохівському НД «Просвіта» відбулась благодійна коляда «Різдво у Горохові» за участю духовенства, церковних хорів та інших колективів. Зібрані кошти передано на лікування хворих дітей та священників цього деканату.

14 січня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Протоієрей Іван Бонис, Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери