Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництвоПід час паломництва по Святій Землі замироточила ікона
Новини

Під час паломництва по Святій Землі замироточила ікона

Краплинки мира з’явилися на образі Пресвятої Богородиці, придбаному священником у Вифлеємі

Чимала група прочан, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, традиційно відвідувала святі місця. У поселенні, де Ісус був на весіллі, дві пари із групи виявили бажання повінчатися. Тут один із душпастирів – Павло Михальчук – вирішив придбати Вифлеємську ікону Божої Матері для своєї сім’ї. Пізніше, ідучи «дорогою Ісуса Христа», ніс образ на грудях.

У храмі Гробниці Божої Матері, де на чільному місці встановлено Єрусалимську ікону Діви Марії, богомольці почали правити акафіст. Отець Павло перший приклонився до святині та поставив Вифлеємську реліквію біля Єрусалимської. Після цього продовжив читати акафіст, а владика Михаїл помазував прочан миром.

У цей час образ став змінюватися: то темнів, то світлішав, і врешті-решт паломники побачили рідину на іконі у вигляді сльози, яка скотилася донизу. Владика Михаїл висловив упевненість, що це за щирими молитвами Господь послав знак для утвердження у вірі.

Прощу організувала паломницька служба єпархії «Україна». Її очолює Лариса Савчук, яка і розповіла інформаційній службі єпархії про цю подію.

6 жовтня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Лариса Савчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери