Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОринчак Іван, протоієрейСвященик із Колодяжного проповідує поезією
Новини

Священик із Колодяжного проповідує поезією

30 вересня 2018 р. Протоієрей Іван Оринчак у Ковлеьській районній бібліотеці. Світлини з сайту kovelpost.com.

Протоієрей Іван Оринчак, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Колодяжне Ковельського районного деканату, побував на творчих заходах – композитора й поетеси Людмили Власової та в бібліотеці.

У луцькому Палаці культури відбувся мистецький вечір «Чим живу, про те й співаю» його парафіянки Л. Власової. У фойє діяла виставка пейзажів, картин та ікон художника-флориста Галини Боратинець (мами Людмили). Було багато цікавих виступів. Отець Іван розповідав свою улюблену притчу про сіяча та читав власні вірші.

А в Ковельській централізованій районній бібліотечній системі з нагоди Всесвітнього дня бібліотек відбувся захід «У царстві мудрості, історії і тиші». В невимушеній обстановці священик читав свої поезії про книгозбірні, розповідав повчальні оповіді. Слово «бібліотека», як зазначив панотець, і слово «Біблія» мають однакове походження (грецькою «та бібліа» означає «книги»).

У виступах ішлося й про те, що і в наші комп’ютеризовані часи бібліотеки потрібні. Книги є духовним надбанням народу. Нині підростає молоде читаюче покоління.

Як повідомив душпастир у «Фейсбуці», ці заходи він поблагословив Господньою молитвою.

2 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Протоієрей Іван Оринчак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери