Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОнищук Михайло, протоієрейНа луцькому кладовищі освячено храм
Новини

На луцькому кладовищі освячено храм

5 травня 2018 р. Церква Воскресіння Христового на луцькому міському кладовищі біля с. Гаразджа. Світлина інформаційної служби єпархії Чин освячення та Божественну Літургію в новозбудованій церкві Воскресіння Христового, що на міському кладовищі поблизу с. Гаразджа, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Під час проповіді високопреосвященний зазначив: храм постав тут через велике бажання здійснювати постійні молитви за всіх спочилих у цьому місці. Адже вони для нас є живими – у нашій пам’яті й наших серцях. Ми приходимо сюди не лише почистити могили від бур’янів, а через велику любов до тих, хто тут спочиває, наголосив архієрей. Саме тому збудували храм: аби не лише помолитися, а й задуматися над своїм життям.

На завершення керуючий єпархією зауважив: це місце надихає до роздумів про те, що пам’ятати і шанувати ближнього потрібно і за життя, а не лише після того, як відійде в інший світ.

По завершенню Богослужіння церковні відзнаки та благословенні грамоти вручили жертводавцям і активним парафіянам. Вагому частину коштів для побудови цього Божого дому пожертвував народний депутат України Сергій Мартиняк.

Із владикою молилися луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії священик Ярослав Черенюк, духовенство Луцьких міського та районного благочинь, Рівненської єпархії.

Відтепер щосуботи о 9.00 тут правитимуть Богослужіння. Як розповів о. Ярослав, храм відкритий для молитви представників будь-яких конфесій.

6 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Священик Ярослав Черенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери