Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОнищук Михайло, протоієрейДуховенство єпархії вшанувало героїв Крут
Новини

Духовенство єпархії вшанувало героїв Крут

29 січня 2018 р. Заупокійна літія з нагоди 100-ї річниці бою під Крутами перед пам’ятним знаком у Луцьку (район вул. Дубнівської). Очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди 100-ї річниці бою біля станції Крути у деканатах єпархії відбулися богослужіння та заходи.

Зокрема, в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію по загиблих перед пам’ятним хрестом, що знаходиться на вулиці Героїв Крут (район Дубнівської).

У слові високопреосвященний зазначив, що сьогодні ми не просто згадуємо подвиг цих молодих людей, ми утверджуємося в любові до Батьківщини. Адже сьогодні ми вшановуємо дітей, які не просто говорили про любов до своєї землі, а захищали її, воювали за неї. Тому їх подвиг є для нас прикладом, патріотизму. «Легко любити Україну за кордоном, легко боротися за незалежність України біля телевізора, – наголосив владика, – важко вийти і зробити крок».

У молитві взяли участь луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, інше місцеве православне духовенство, єпископи: УГКЦ – Йосафат (Говера), РКЦ – Віталій Скомаровський, голова ОДА Володимир Гунчик, секретар Луцької міської ради, виконувач повноваження міського голови Григорій Пустовіт, начальник ГУНП України у Волинській області генерал Петро Шпига, інші представники влади та громадськості, вихованці правничого ліцею, просто лучани.

Бій між чотирма тисячами червоногвардійців та чотирмастами студентами, гімназистами й козаками відбувся 29 січня 1918 р. біля залізничної станції Крути неподалік Києва. Юні патріоти гідно трималися в нерівному бою, захищаючи українську державність. Затримавши ворога на чотири дні, українські війська дали змогу укласти мир між урядом Української Народної Республіки і державами Четверного союзу.

30 січня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери