Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНикодим (Смілий), ієромонахІгумен: чин похорону покликаний заспокоїти нас
Новини

Ігумен: чин похорону покликаний заспокоїти нас

Про поминання померлих і відхід душі в інший світ говорив намісник луцького Хрестовоздвиженського монастиря ігумен Никодим (Смілий) у черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

«У християнській традиції смерть – це момент, коли душа людини возз’єднується з Богом, зі своїм Творцем. Тобто певною мірою це радісна подія. Звичайно, ми скорбимо і тужимо, що її не буде тут, у земному житті. Але оці сльози – це прояв більше жалю до себе, ніж до покійного. Бо покійному уже не треба турбуватися, страждати, переживати. Він уже в тому стані, коли вищі духовні сили з ним спілкуються. А от ми страждаємо, бо не буде цієї людини, не буде допомоги від неї, підтримки, не буде об’єкта нашого захоплення. Ми плачемо, бо втрачаємо», – пояснює намісник монастиря.

Чернець стверджує, що сам чин похорону покликаний заспокоїти учасників, нагадавши їм, що смерть – це не кінець усього, а зустріч душі померлого з Богом. Цей момент скорботи спонукає переглянути свої стосунки з Творцем, із ближніми, постаратись повернутися до того стану, який потрібен для спасіння душі, переконаний о. Никодим.

Повністю передачу можна переглянути тут.

10 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери