Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНикодим (Смілий), ієромонахВідзначили ювілей Пантелеймона Куліша
Новини

Відзначили ювілей Пантелеймона Куліша

7 серпня 2019 р. Під час заупокійної літії по Пантелеймонові Кулішу. Світлина інформаційної служби єпархії У 200-річчя з дня народження видатного вітчизняного письменника, вченого, громадського діяча, першого перекладача Біблії на українську мову Пантелеймона Куліша священники й миряни спом’янули цього корифея в молитовних заходах.

На Божественній літургії в храмі Великомучениці Катерини, що в жіночому монастирі Василія Великого, ігумен чоловічого монастиря Воздвиження чесного хреста Господнього ієромонах Никодим (Смілий) прочитав уривки з Апостола і Євангелія у перекладі П. Куліша. У казанні панотець наголосив, що в ті важкі часи царської реакції, утисків усього українського Куліш та Нечуй-Левицький і Пулюй, які допомагали йому, вчинили справжній подвиг, переклавши нашою мовою Святе Письмо.

Віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив заупокійну літію по рабу Божому Пантелеймонові в домовій каплиці РКЦ, що розміщується в будинку, де 1841 року працював Пантелеймон Олександрович. У проповіді душпастир зазначив, що його внесок у духовність нашого народу неоціненний, однак і його душа потребує нашого благання в Бога щодо прощення гріхів. У молитві взяв участь настоятель римсько-католицького собору Апостолів Петра і Павла священник Павло Хом’як. Захід відбувся за почином Волинського осередку Спілки християнських письменників України.

7 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Віктор Гребенюк, Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери