Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейХай з Богом спочивають воїни Олександр Ференц і Віктор Іваницький
Новини

Хай з Богом спочивають воїни Олександр Ференц і Віктор Іваницький

Заупокійну відправу в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив декан протоієрей Микола Нецькар.

У проповіді душпастир зазначив, що героями стають і живі, й ті, які віддали своє життя за Україну. Подякував родинам загиблих воїнів і сказав: «Великий жаль, плач і сльози сьогодні не тільки серед вас, а й у цілої нашої громади. Погляньте навколо себе – скільки людей прийшло вас підтримати! Сьогодні кожен із нас стане перед вашими дітьми на коліна, бо вони заслужили цієї шани. І цим самим кожен засвідчить свою повагу й до вас, дорогі батьки та всі члени сімей загиблих героїв».

До спільної молитви долучився міський голова Ігор Поліщук.

Лучанин Ференц Олександр Валерійович, 1985 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією 1 березня 2022 року на посаду стрільця. Загинув 5 лютого під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Степове Василівського району Запорізької області. Захисник був одружений, у нього залишилися дружина і двоє синів.

Іваницький Віктор Олександрович, лучанин, 1974 року народження, був призваний за мобілізацією 8 березня 2022 року на посаду кулеметника. Загинув 5 лютого поблизу Миколаївки Бахмутського району Донецької області.

Бійців похоронили на Алеї почесних поховань луцького кладовища поблизу села Гаразджа.

9 лютого 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери