Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейМолитва до Дня гідності та свободи
Новини

Молитва до Дня гідності та свободи

Священнослужителі й миряни єпархії молитовно вшанували героїв «Небесної сотні» та полеглих воїнів.

В обласному центрі, на Театральному майдані, відправили заупокійну літію перед фотостендом загиблих, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Виголошуючи слово, владика зазначив, що 21-ше число – це не лише згадка про героїв, а й думка про те, як в Україні має бути. Нам залишається виконати те, що від нас залежить, – бути патріотами. Патріотизм, за словами високопреосвященного, – це всеціло турбота й праця на своїй батьківській землі.

Нехай Господь врозумить тих, від кого залежить приймати правильні рішення, побажав архіпастир. Щоб кожен мав щасливе життя, і не ми, а до нас приїжджали на заробітки. Хай Господь допоможе нам зробити свою землю щасливою.

У молитві, зокрема, взяли участь: декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, головний військовий капелан протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство, представники влади та громадськості. Капелани помолились також на могилі героя «Небесної сотні» Василя Мойсея, що на Меморіалі вічної слави та поклали квіти.

День гідності та свободи відзначають в Україні щороку 21 листопада на честь Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції гідності (2013 р.).

20 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери