Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейВеликдень у Свято-Троїцькому соборі
Новини

Великдень у Свято-Троїцькому соборі

28 квітня 2017 р. Пасхальне Богослужіння в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії. 28 квітня, на Світле Христове Воскресіння, Пасху, в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відбулись урочисті Богослужіння.

Опівнічну, хресний хід і Ранню очолив декан протоієрей Микола Нецькар. Перед Літургією до собору ввійшов митрополит Луцький і Волинський Михаїл із благодатним вогнем. Його з Єрусалима привезла волинська делегація, яку очолив владика.

На завершення Ранньої о. Микола прочитав Огласительне слово святителя Йоана Золотоуста. Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня.

Радість спільного святкування розділили заступник голови ОДА Світлана Мишковець, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, виконувач повноваження міського голови, секретар міськради Григорій Пустовіт, інші представники влади.

Після Літургії високопреосвященний виступив із вітальним словом, у якому нагадав: Пасха – це не лише прославляння Господа, а й усвідомлення того, що Він переміг смерть. І тому сьогодні нас повинна огортати радість від спілкування з нашими рідними, яких немає на цьому світі. Адже сьогоднішнє свято доносить нам, що вони залишаються з нами духовно. І ми можемо з ними спілкуватися біля могили, через фотографії, але перш за все через молитву. Тому архієрей побажав, аби у нас довше залишалося відчуття радості, що Ісус Христос подолав смерть.

Із амвону волинян вітали й високопосадовці.

Потому відбувся хресний хід та освячення великодніх кошиків. Охочих розділити радість спільного Богослужіння не вмістили ані храм, ані соборна площа. Тому парафіяни заповнили Театральний майдан.

Пряму трансляцію вів «12 канал».

Перед Пасхою митрополит Михаїл очолив такі відправи Страсного тижня: Божественну Літургію у Великий четвер (спомин Тайної вечері), чин омовіння ніг і Ранню з читанням 12-ти страсних Євангелій.

28 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери