Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейВолинь молитовно прощалася з двома воїнами
Новини

Волинь молитовно прощалася з двома воїнами

11 серпня 2018 р. Прощання із загиблими бійцями. Світлина інформаційної служби єпархії.

У Луцьку помолилися за упокоєння душ Андрія Єлістратова і Сергія Цепуха, які загинули на Донбасі, захищаючи Україну від російських окупантів.

Тіла обох загиблих привезли на Волинь одним автомобілем. Зустрівши їх на площі кафедрального собору Святої Трійці, духовенство на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом спочатку відправило заупокійну літію по Сергієві Цепуху. Його останки повезли на відспівування та погребіння в рідне село Видерта Камінь-Каширського деканату.

Труну ж із тілом лучанина Андрія Єлістратова занесли в собор на чин похорону. З високопреосвященним служили декан протоієрей Микола Нецькар, духовенство головного храму єпархії та капелан протоієрей Олександр Вронський.

Після перенесення новоспочилого хресним ходом на Театральний майдан архієрей звернувся до присутніх із проповіддю. Зазначив, що ця скорбота торкається усіх нас. І ми не повинні звикати до неї. Ми повинні усвідомити: потрібно прагнути не уявного миру, а нашої перемоги, і тоді ми перестанемо ховати наших героїв. Заради цієї жертви ми повинні гідно продовжити їхню справу, наголосив митрополит Михаїл.

Після так званої громадської панахиди домовину з тілом воїна процесія провела проспектом Волі до храму Холмської ікони Богоматері, звідки всі поїхали на міський цвинтар, що поблизу с. Гаразджа. Похоронили бійця на Алеї почесних поховань.

Андрій Єлістратов був старшим розвідником 14-ї ОМБр. Загинув 8 серпня на Луганщині, поблизу Попасної, перебуваючи в автомобілі, у який влучила протитанкова ракета.

Солдат Сергій Цепух – медик 28-ї ОМБр. Загинув 10 серпня від кулі снайпера поблизу Мар’їнки на Донеччині.

13 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Священик Олександр Вронський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери