Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейДуховенство взяло участь у заходах до Дня Конституції
Новини

Духовенство взяло участь у заходах до Дня Конституції

26 червня 2018 р. Урочистості з нагоди Дня Конституції України. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди 22-ї річниці прийняття Основного Закону України в деканатах єпархії відбулися святкові дійства.

Зокрема, в обласному центрі на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відправлено молебень за Україну, який очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові високопреосвященний зауважив, що на це місце ми завжди приходили, аби вшанувати Кобзаря, сьогодні ж у незвичному форматі тут святкуємо День Конституції. Це свідчить про зміни, які відбуваються в нашому житті. Ми ростемо у нашій свідомості, і тепер перемагає не закон сили, а сила закону, зазначив архієрей.

Із керуючим єпархією молилися декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство цього храму, голова ОДА Олександр Савченко, секретар міської ради, виконувач повноваження міського голови Григорій Пустовіт, представники інших конфесій, влади, громадськості.

Під час дійства Олександр Ілліч вручив відзнаку Президента за гуманітарну участь в антитерористичній операції настоятелю парафії Архістратига Михаїла с. Підгайці Луцького районного деканату капеланові протоієрею Іванові Гуреєву.

Захід продовжився святковим концертом.

27 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Священик Іван Гуреєв, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери