Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейПровели в останню дорогу Івана Корсака
Новини

Провели в останню дорогу Івана Корсака

Чин похорону Івана Корсака в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

У Луцьку відбувся чин похорону видного українського літератора, журналіста, мецената, громадського діяча Івана Феодосійовича Корсака.

Богослужіння в кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Разом із ним за упокоєння душі новоспочилого зокрема молилися: декан протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство – соборне та з інших деканатів, та інші священнослужителі, багато мирян.

У слові при домовині високопреосвященний зазначив, що небіжчик був справжнім сином Церкви та Батьківщини. Він прагнув українським словом зробити світ кращим, він жив нашою мовою і нашою духовністю. Ще за два дні перед відходом у вічність брав участь у журі конкурсу читців «З Україною в серці», що проводило товариство «Просвіта» у Волинській православній богословській академії. Справою його життя стало зміцнення Православ’я і державності, тож цю справу необхідно продовжувати живим.

Іван Феодосійович був дієвим членом Церкви. Художнім і газетярським пером порушував чимало духовних та церковноісторичних питань (зокрема, у книгах «Таємниця святого Арсенія», «Капелан армії УНР»). Проявив він себе також як щедрий благодійник церковного життя.

Нехай Господь упокоїть раба Свого Івана там, де праведні спочивають!

9 грудня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери