Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиВолиняни працюватимуть над рецепцією патріаршого документа
Новини

Волиняни працюватимуть над рецепцією патріаршого документа

Викладачі Волинської православної богословської академії взяли участь у засіданні експертної групи щодо вироблення української рецепції (сприйняття) важливого документа Вселенського патріархату.

За повідомленням сайта vpba.edu.ua, з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла на заході побували: ректор, кандидат богословських наук протоієрей Володимир Вакін, помічник ректора кандидат богословських наук ієромонах Димитрій (Франків), викладач кандидат філософських наукІгор Сацик.

Перша зустріч експертної групи «За життя світу: на шляху до соціального етосу Православної церкви» проходила в духовно-релігійному центрі Архістратига Божого Михаїла с. Озерне, що на Чернігівщині. Перед початком зустрічі присутні взяли участь у молебні, який очолив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір у Петро-Павлівському храмі.

За словами Ігоря Сацика, документ «За життя світу…» створено 2019 р. на прохання Вселенського Патріарха Варфоломія. Соціально-богословську концепцію (етос, філософський термін, що означає «характер») писали, в основному, спеціалісти з Європи й Америки. В ній ідеться про те, як церква має ставитись до світових викликів, таких, як війна, бідність, евтаназія, сурогатне материнство, планування сім’ї тощо. Зараз працюють над перекладом документа, щоб видати його в Україні (з коментарями, побажаннями) і реалізувати в ПЦУ. Сформовано групи для обговорення цього об’ємного тексту, написання глосарію (зібрання слів, що потребують пояснень), бібліографії, додатків.

Отець Володимир зазначив, що під час робочого зібрання учасниками обрано відповідний формат. Спілкувалися про перший розділ – «Вступ. Час служити Господу». Він же працюватиме з восьмим розділом – «Наука, технології і природні ресурси».

Обговорення ще триватимуть, постійно працюватимуть інтернет-консультації.

У підсумку заплановано вихід друкованого й електронного видань, куди ввійде документ Вселенського Патріархату та відповідні українські напрацювання.

У дискусії взяли участь ієрархи, інші священнослужителі – представники монастирів, духовних навчальних закладів, синодальних установ Православної церкви України, перекладачі, науковці та громадські діячі. Зустріч експертної групи організовано Управлінням у справах молоді ПЦУ, яку очолює архієпископ Федір (випускник Волинської духовної семінарії).

14 грудня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери