Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиРодина спочилого священика МП закликає до переходу
Новини

Родина спочилого священика МП закликає до переходу

Свято-Михайлівська церква у селі Щурин. Світлина з сайта Rozhyshche.rayon.in.ua Сім’я о. Ананія Сегеди, який у 1943–1990 рр. був настоятелем парафії в селі Щурин Рожищанського благочиння, опублікувала відкритий лист, у якому висловила надію, що громада підтримає Православну Церкву України.

Сільський голова Василь Карпюк звернувся до родини панотця з проханням прислати світлини для інформаційного стенда про історію села. Окрім знімків, нащадки о. Ананія надіслали з Києва лист із фактами біографії душпастиря. Зокрема, тут розповідається, що спершу він був автокефальним священиком, потім потерпав від радянської влади за проукраїнську позицію, а після отримання незалежності жалкував, що стан здоров’я не дозволяє й надалі служити в цьому селі – знов українською мовою.

Саме тому родичі переконані, що душа священнослужителя страждає, «дивлячись з небес на нащадків його парафіян». Адже більшість їх вирішила залишитися під юрисдикцією Московського Патріархату.

Проте сім’я душпастиря висловлює надію, що все-таки «свята справа, яку розпочала національно свідома частина громади … буде доведена до свого логічного завершення».

Повністю лист опублікувало видання rozhyshche.rayon.in.ua.

25 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Рожищанський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери