Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиУ Жидичині священик МП стріляв у людей
Новини

У Жидичині священик МП стріляв у людей

У Жидичині

Про інцидент, який трапився вночі в цьому селі Ківерецького деканату, повідомили на сайті місцевого чоловічого монастиря ПЦУ.

Колишній настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця, що недавно перейшла з Московського Патріархату в Православну Церкву України, Володимир Гелета відкрив вогонь по парафіянах, які охороняли свій храм. На місце події викликано поліцію.

З приводу останніх подій братія обителі, будівля якої знаходиться поруч із парафіяльною церквою, поширила заяву, що пояснює ситуацію.

У документі сказано, що оскільки Свято-Миколаївська громада ще 17 лютого на загальних зборах прийняла одностайне рішення об’єднатися з ПЦУ, «ініціативна група релігійної громади у супроводі працівників поліції звернулася до місцевих священиків отців Романа та Володимира Гелет з проханням віддати ключі та установчі документи. На миролюбиве прохання людей священик відповів погрозами, прокляттями і нецензурною лайкою. Після цього зборами релігійної громади на подвір’ї Свято-Миколаївського храму було прийнято рішення про входження у храм, про що складений відповідний акт. У процесі таких дій на представників релігійної громади здійснювався постійний тиск з боку невідомих осіб: лунали погрози життю, прокльони, провокації до бійки».

Ченці також звертають увагу на поширення в соцмережах неправдивої інформації про «побої, травми та інші факти спричинення шкоди здоров’ю та життю людей». Усе це є «виключно ціленаправленою провокацією та дезінформацією суспільства», – зазначено в заяві.

23 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Деканат монастирів, Ківерецький деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери