Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиПротоієрей Віктор Пушко: Чи можлива політика в Церкві?
Новини

Протоієрей Віктор Пушко: Чи можлива політика в Церкві?

Головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо» взяв участь в обговоренні з представниками інших конфесій та влади питання про політику в Церкві та Церкву в політиці на ТРК «Аверс».

Отець Віктор зазначив, що Церква – це живий організм, Главою якої є Христос. Політикою мають займатись політики. Але і серед них є віруючі. Політики мають захищати інтереси людей. У статті 5 Закону України «Про релігію» говориться, що саме «держава забезпечує права віруючих». У Київському Патріархаті політики бути не може, але зміцнюючи духовність народу, УПЦ КП робить внесок у побудову міцної держави.

Щодо можливої політичної агітації у проповідях, з огляду на майбутню передвиборчу кампанію, душпастир зауважив: головне – не порушувати законів та єднатись у Христі. Варто відкидати образи, бо тільки з Богом можна залікувати всі рани.

Пояснюючи, чому Вселенський Патріарх хоче допомогти Україні, о. Віктор підкреслив: якщо Московська Патріархія за 27 років нічого не зробила для возз’єднання Української Церкви, то це мусив зробити Вселенський Патріархат. Тож душпастир побажав РПЦ не розривати євхаристійне спілкування з Константинополем. Прийде час – і люблячий Отець Небесний усіх нас поєднає в Українській Церкві, впевнений він.

Переглянути відео можна за цим посиланням.

18 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Протоієрей Віктор Пушко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери