Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиАрхієрей: Спочатку треба подолати дух ворожнечі
Новини

Архієрей: Спочатку треба подолати дух ворожнечі

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Ярослава Близнюка і Олександра Більчука Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до духовенства й мирян нашої єпархії з нагоди очікуваного об’єднання в єдину помісну УПЦ, яка одержить Томос про визнання автокефалії.

Владика нагадав про «плекання християнської любові, всепрощення». Аби не спровокувати нових релігійних конфліктів у зв’язку з визнанням Української Церкви Вселенським Православ’ям та погіршенням зв’язків між Константинопольською Матір’ю-Церквою та РПЦ, архіпастир закликав шукати те, що об’єднує православних українців, які поки що перебувають у різних юрисдикціях.

Високопреосвященний наголошує: нам не потрібно загострення релігійного протистояння і не варто згадувати старих образ, «щось на зразок „бо тепер ми канонічні, а ви що казали і робили у свій час?“».

Тому «наріжним каменем міжправославного діалогу в Україні сьогодні мають стати слова Господньої молитви: „І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим“ (Мф. 6, 12), а не старозавітний принцип „око за око, зуб за зуб“ (Вих. 21, 24)», – зазначено у документі.

Повний текст звернення можна прочитати ось тут.

18 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери