Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМицько Володимир, протоієрейПерший візит владики Михаїла у Броницю (оновлено)
Новини

Перший візит владики Михаїла у Броницю (оновлено)

18 грудня 2021 р. Церква Різдва Йоана Предтечі в с. Брониця Камінь-Каширського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський відвідав парафію Різдва Йоана Предтечі, яка об’єднує села Брониця та Кримне Камінь-Каширського деканату.

Божественну літургію з високопреосвященним служили: старшийдекан теперішнього Камінь-Каширського району протоієрей Микола Смолярчук, камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько, настоятель священник Олег Мицько, інше духовенство благочиння.

Архіпастир привітав присутніх зі святом і зазначив, що людей об’єднує любов. Ця християнська любов і привела нас до храму. Ніхто так не оцінить свободу, як людина, що довго була позбавлена її. Поняття свободи закладено в нашій природі. Згадуємо Адама і Єву зі Старого Заповіту, коли Господь заборонив їм споживати плід із дерева пізнання добра і зла. Вони не послухали Бога і вчинили першородний гріх – спробували заборонений плід. Так і сьогодні ми маємо багато проблем із тими, хто намагається тільки «попробувати» – і вже стає залежним від якоїсь немочі. А суть свободи в тому, що «усе мені дозволено, та не все корисне; все мені дозволено, та ніщо не повинне володіти мною» (1 Кор., 6:12). «Свобода має бути у вчинках, у наших думках. І все творити з любов’ю до ближніх, у першу чергу, до наших батьків». Владика подякував громаді за їх вибір. Адже ми самі господарі тут, на рідній землі, тож ніхто не повинен управляти нами.

Керуючий єпархією привітав о. Олега з 10-літтям висвяти і вручив йому чергову священничу нагороду. Жертводавців – депутата Камінь-Каширської ОТГ Анатолія Буська і старосту Броницького старостинського округу Петра Кошелюка, інших активних парафіян владика нагородив церковними відзнаками.

Божий дім у цьому селі засновано 1760 р., спочатку як каплицю. В 1825 р. на його місці селяни побудували новий храм, а 1835 р. добудували дзвіницю. Іконостас проіснував до 1876 р.; в 1884-му церкву відремонтували і виготовили новий двоярусний іконостас. Тут служили і в повоєнний час, а 1961 р. комуністи храм закрили. Відновлено богослужіння лише 1991-го.

У лоні Православної церкви України громада із січня 2019 р.

20 грудня 2021 р. Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько, Священник Олег Мицько, Протоієрей Микола Смолярчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери