Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМицько Володимир, протоієрейПопрощалися з бійцем ООС
Новини

Попрощалися з бійцем ООС

22 січня 2020 р. Панахида по бійцеві «Азова» Сергієві Денисюку. Світлина з сайта kamin.rayon.in.ua Духовенство єпархії з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла відслужило заупокійні відправи по бійцеві «Азова» Сергієві Денисюку, який пішов із життя 20 січня.

В луцькому міському Будинку панахиди 21 січня увечері головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак служив парастас. Наступного дня о 9.00 провести бійця в останню путь прийшли капелани: протоієрей Андрій Мовчанюк, протоієрей Володимир Труш, священники Михайло Хімчак та Сергій Мельничук.

Похоронна процесія рушила до с. Полиці на Камінь-Каширщину, звідки родом матір небіжчика. Чин похорону очолив військовий капелан, камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько.

Як розповідав отець Володимир, серце хлопця палало любов'ю до України. Він любив життя, та жити з війною в душі, переживаючи жахіття війни, не міг.

Сергій Денисюк (позивний Сократ) був сиротою, з шістнадцятилітнього віку його виховувала бабуся. На війну пішов добровольцем у травні 2014 року, не закінчивши першого курсу університету. А через рік став свідком страшної події: його побратим Андрій Снітко (позивний Хома) задля порятунку своїх товаришів ліг на гранату. В тому бою Сергій отримав поранення. Цей випадок та всі страхи війни наклали на нього особливий відбиток.

Віддати останню шану бійцеві прийшли його друзі, побратими, посестри, односельчани.

23 січня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Володимир Мицько
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери