Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМистецтвоВідкрито виставку сакрального живопису «Ікони незбагненна таїна»
Новини

Відкрито виставку сакрального живопису «Ікони незбагненна таїна»

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла на вернісажі в Музеї волинської ікони побував віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний.

Глядачам представлено вісімнадцять сучасних образів у традиціях класичного живопису молодих волинських художниць Іванни та Ксенії Дацюк і Олени Звягінцевої. Серед них, зокрема, «Свята великомучениця Варвара», «Святий благовірний князь Мстислав» та ікони, написані для храму с. Затурці Володимирського району за останні десять років. Деякі – з частичками мощей святих.

У доробку мисткинь є зображення нещодавно канонізованих угодників Божих: праведної Єлизавети (Галшки Гулевичівни), преподобних Олексія Карпаторуського, Меркурія Бригінського та інших. А загалом вони творять розписи храмів Києва, образи для іконостасів, цикл історично-жанрових портретів, присвячених правителям нашого міста, роботи для музеїв, приватних колекцій в Україні та за її межами.

Роботи художниць допомагають шанувальникам прекрасного духовно збагатитися, відволіктися від страхіть війни.

Іванна Дацюк і Олена Звягінцева – випускниці Інституту мистецтв ВНУ ім. Лесі Українки, Ксенія Дацюк закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Художниці беруть активну участь у різних виставках та проєктах.

Експозиція триватиме до 18 серпня, потім її передадуть у с. Затурці.

21 липня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери