Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМирянські організаціїЯк належно вшанувати Данила Братковського
Новини

Як належно вшанувати Данила Братковського

Ікона мученика Данила Братковського

У Музеї історії Луцького братства відбувся круглий стіл, на якому обговорювали питання встановлення пам’ятного знака волинському страстотерпцю Данилові Братковському.

Учасник заходу ієромонах Никодим (Смілий), намісник Братського монастиря Воздвиження хреста Господнього у Луцьку, розповів інформаційній службі єпархії, що йшлося про те, яким має бути цей пам’ятник і де його встановити. Окрім о. Никодима, в обговоренні взяли участь: завідувач музею Олена Бірюліна, інші історики, краєзнавці, архітектори, громадські діячі, студенти Волинської православної богословської академії.

Як результат, прийнято звернення до міської влади із прохання пришвидшити процес установлення меморіального знака цьому угодникові.

Окрім того, в межах заходу відкрили виставку про наукову, просвітницьку та промоційну роботу Волинського краєзнавчого музею і його відділів щодо вшанування Д. Братковського.

Данило Братковський – український шляхтич православної віри, який у другій половині XVII – на початку XVIII ст. активно протистояв полонізації й окатоличуванню України. Схоплений польськими вояками на Фастівщині з відозвами та листами Семена Палія, був перевезений до Луцька. Тут після катувань поляки стратили його на колишній площі Ринок. Українська Православна Церква Київського Патріархату канонізувала Братковського як місцевошанованого священномученика.

28 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Мирянські організації, Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери