Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМирянські організаціїУ Луцьку відзначили 100-річчя Союзу українок
Новини

У Луцьку відзначили 100-річчя Союзу українок

25 листопада 2018 р. Вручення церковної відзнаки під час урочистої академії в Паліці культури. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистій академії з нагоди століття від дня заснування цієї громадської організації.

Перед привітанням владики заспівав архієрейський хор «Оранта». У слові архієрей подякував учасницям спілки за те, що крім повсякденних справ, вони займаються й суспільними та бережуть українську культуру. Згадуючи про роль жінки, високопреосвященний зазначив: сьогодні ми пишаємося справжніми воїнами, які оберігають наш кордон, проте не варто забувати, що гідних синів своєї землі виховала українська жінка.

Потому керуючий єпархією вручив церковні відзнаки.

Захід проходив у Палаці культури обласного центру після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці, на якій молилися члени цієї організації.

Союз українок утворився 1918 року на Галичині, у наші часи набув всеукраїнських масштабів. Мета об’єднання – активізація жінок, піднесення їхнього освітнього й економічного рівня, суспільної праці, участь у світовому жіночому русі тощо.

25 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Мирянські організації, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери