Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихалевич Віктор, протоієрейМи допомагатимемо творити сім'ю – настоятель дитячого храму
Новини

Ми допомагатимемо творити сім'ю – настоятель дитячого храму

Протоієрей Віктор Михалевич, який очолюватиме так звану дитячу церкву в Луцьку, на вул. Конякіна, поділився планами з інтернет-виданням Volyn24.com.

Це буде не просто зведення будівлі «з куполом і хрестом», а створення духовного центру, де поряд зі служінням душпастиря працюватимуть професійні няня, психолог та лікар, каже о. Віктор. Тобто, батьки зможуть тут отримати і моральну, і фізичну підтримку у вихованні дитини. «Ми допомагатимемо у створенні православної сім’ї, молитимемось за тих, хто не може мати діток, розповідатимемо, як правильно їх виховувати». Адже дуже часто трапляються випадки, «коли народилась дитинка, чоловік на заробітках, а мама в депресії. А тут буде місце, куди вона зможе прийти поговорити з психологом, священиком, лікарем, а дитинку візьме няня професійна».

Коментар було дано у зв’язку з тим, що 25 липня на черговій сесії міськради депутати погодили коригування детального плану території 40-Ж кварталу, щоб здійснити цей унікальний проект.

Нагадаємо, ідею дитячого храму запропонував митрополит Луцький і Волинський Михаїл, аби, з одного боку, задовільнити очікування православних мешканців цього району, а з другого – підтримати тих, хто хотів бачити на цьому місці новий дитсадок. Бо виявилося, що ділянка (за рестораном «Вогнем і мечем») технічно не підходить для розміщення дошкільного закладу: територія замала і розміщується біля дороги.

27 липня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Луцький міський деканат, Протоієрей Віктор Михалевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери