Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ храмах Волині вознесено молитви за збереження довкілля
Новини

У храмах Волині вознесено молитви за збереження довкілля

Третього вересня, в неділю, духовенство і миряни єпархії долучилися до відзначення міжправославного екологічного свята. З цієї нагоди служили спеціальні молебні.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці виголосив проповідь, у якій підкреслив важливість злагодженого життя християнина з природою.

Архіпастир нагадав, що Господь створював світ послідовно, тож все поставало в гармонії. І ми повинні пам’ятати про це. Хоча людина є частиною тієї природи, яку створив Бог, ми все одно несемо відповідальність за те, що відбувається. Адже часто вважаємо, що маємо більші можливості і руйнуємо природу. У цей час слід згадати, що є важливо і жити в рамках закону Божого і гармонії зі світом.

Також владика пояснив: те, що для нас може здаватися незначним, може вплинути на світ більш вагомо, ніж здається на перший погляд. Тому закликав відповідально ставитися до того, що нас оточує.

День молитви за довкілля – християнське екологічне свято, час особливих молитов і розуміння відповідальності за створений Богом світ. Започатковано в 1989 році за почином Вселенського Патріарха Димитрія І, який закликав увесь християнський світ до щорічної спільної молитви та практичних зусиль порятунку природи. Священний cинод Православної церкви України в 2019 р. постановив відзначати в найближчу неділю після 1 вересня день молитви про захист природного середовища.

3 вересня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери