Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитКияж: перший візит архієрея та освята нового престолу (оновлено)
Новини

Кияж: перший візит архієрея та освята нового престолу (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше побував у храмі с. Кияж Рожищанського деканату (Луцький р-н).

Чин освяти престолу і загалом усієї церкви звершено на честь Почаївської ікони Божої Матері. За Божественною літургією в 10-ту неділю після П’ятдесятниці з високопреосвященним молилися: декан і настоятель парафії протоієрей Василь Шняк, декан священник Микола Царик, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено доброчинців і активних парафіян.

У проповіді керуючий єпархією зазначив, що змінюючи стереотипи, обираємо самі для себе українські святині, щоб розуміти, якого ми роду і хто наші батьки. Не знаючи цього, не можна рухатися вперед. Владика зауважив, що інколи ми частіше пам’ятаємо дати вшанування ікон інших народів, аніж своїх, українських. А маємо знати, коли день особливого вшанування Почаївської чи Волинської святинь.

Тож змінюючись самі, міняємо і своє ставлення до Бога, до себе та всього, що пов’язане з нашим життям і життям ближніх. Вже не боїмося сказати правду самим собі. Варто кожен крок робити обдумано. А для цього треба йти за Христом і виконувати все, чого навчає Господь.

Церкву Воскресіння Христового в цьому селі збудовано й освячено 2014 року. Торік у липні громада возз’єдналася з Православною церквою України, полишивши МП. За словами душпастиря, селяни вирішили змінити назву храму на честь Почаївської чудотворної ікони Богоматері. Для цього скликали парафіяльні збори.

14 серпня 2023 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери