Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитЧин похорону захисників Геннадія Лукашука і Сергія Ніверського
Новини

Чин похорону захисників Геннадія Лукашука і Сергія Ніверського

Відспівування двох воїнів у кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що війна щоденно забирає тих, кого ми любимо. Ради нас вони йдуть захищати Вітчизну. Ми за них молимося і не хочемо втрачати. Але закони життя такі, що нам їх належить пройти, втрачаючи ближніх. «…Через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть», – каже апостол Павло (Рим. 5:12). Далі архієрей розповів про причину страждань українців за совєтів. «Це була політика іншої держави, коли нас втягували у голодомори, війни». Така ідеологія російської держави і церкви. «А від нас, українців, вимагається віра, терпіння і велика любов», – каже владика. Воїни жили по-Божому і з гідністю полишили цей світ. А нам треба за них молитися.

Лучанин Лукашук Геннадій Віталійович, 1966 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією на посаду старшого навідника. Загинув 18 червня поблизу Новоданилівки Запорізької області.

Ніверський Сергій Степанович, 1974 року народження, лучанин, був призваний за мобілізацією до складу військової частини на посаду кулеметника. Загинув 19 червня біля населеного пункту Степове Василівського району Запорізької області.

Обох героїв похоронили на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, що неподалік села Гаразджа.

22 червня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери