Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитЦерква приймає нових бакалаврів і магістрів богослів’я. Від ВПБА
Новини

Церква приймає нових бакалаврів і магістрів богослів’я. Від ВПБА

16 червня у Волинській православній богословській академії відбувся черговий випуск. Торжество очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Не ви Мене обрали, але Я вас обрав і настановив вас, щоб ви йшли і приносили плід, і щоб плід ваш залишився» (Ін. 15:16), – такі слова сказав Господь Своїм апостолам.Отож, упродовж усього часу існування Церкви Христової, були ті, хто, відчувши у собі покликання до несення душпастирства, ставали на шлях служіння Богу, Церкві і людям у священному сані. Не виключенням є і сучасність, коли юнаки, відчувши у собі таке покликання, вступають на навчання до духовних шкіл.

У нашій єпархії майбутніх священнослужителів готує богословський навчальний заклад з більш ніж 200-річною історією, упродовж якої з його стін (до 2011 р. ВПБА була духовною семінарією) вийшло багато служителів Православної церкви.
Отож, із нагоди випуску цього дня відслужили Божественну Літургію у кафедральному соборі Святої Трійці. Із владикою Михаїлом зокрема правили архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Херонський і Каховський Борис, канцлер єпархії протоієрей Миколай Цап, ректор академії протоієрей Володимир Вакін.

Академічну частину в актовому залі вишу розпочало вітальне слово о. Володимира. До учасників свята звернулися з поздоровленням військові капелани Донецької окремої бригади сил територіальної оборони ігумен Макарій (Дядюсь), Олександр Сидор та Вікторія Титаренко.

Після вручення дипломів виступив керуючий єпархією, який привітав усіх та побажав Божого благословення.

«Черговий випуск у нашій богословській академії можна назвати успішним. Серед цьогорічних випускників, до слова, є і кандидати наук, і військові капелани, і навіть мобілізовані на фронт», – зауважив у коментарі інформаційній службі єпархії завідувач кафедри Священного Писання і богослів’я протоієрей Василь Лозовицький.



16 червня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери