Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитДень Святої Трійці: згадали невинно убієнних дітей (оновлено)
Новини

День Святої Трійці: згадали невинно убієнних дітей (оновлено)

У День Святої Трійці, П’ятдесятниці, у кафедральному Троїцькому соборі митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

Після богослужіння архіпастир відправив заупокійну молитву за українських дітей, які загинули внаслідок московитської агресії. Після служб на території кафедрального собору, у «райському саду» відбулась акція «Голоси дітей».

Під час дійства до присутніх звернувся керуючий єпархією, зазначивши, що загибель дітей не має жодних виправдань. Адже Господь подарував їм життя і ніхто не мав права забрати його.

Символічним є те, що цьогоріч день вшанування припав на День Святої Трійці. Тому саме сьогодні ми посилено молимося, аби Господь зіслав Святого Духа на наших воїнів і вони змогли зупинити московську навалу. І тоді «діти, які уже пішли ангелами на небо, трубитимуть, як голос великої сурми перемоги та початок нової ери щасливого життя в Україні», – переконаний владика Михаїл.

Також високопреосвященний зазначив: символічним є те, що цю акцію проводимо саме у «райському саду», де дев’ять райських яблунь символізують дев’ять ангельських чинів. Тож на завершення присутні почепили дзвіночки на гілки дерев, як символ голосів невинно вбитих маленьких українців.

День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної московської агресії проти України – державний пам'ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня, запроваджений для ушанування дітей – жертв російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021-го.

4 червня у світі відзначають день дітей – жертв агресії. 19 серпня 1982 року на надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея ООН, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.

У заході взяли участь очільники ОВА Юрій Погуляйко та облради Григорій Недопад, інші представники влади і громадськості.

Протягом богослужіння на подвір’ї собору діяв доброчинний ярмарок. Волонтерки луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого продавали солодощі, діяла фотозона та бодіарт для малечі. Зібрані кошти направлять на потреби спецпідрозділу «Любарт», а також на пальне для евакуації поранених військових.

4 червня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери