Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПереходимо на новоюліанський – ухвала Архієрейського Собору
Новини

Переходимо на новоюліанський – ухвала Архієрейського Собору

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у розширеному засіданні Собору ієрархів нашої церкви, що прийняв історичне рішення щодо календаря.

Як повідомив сайт pomisna.info, 24 травня владики зібралися в Трапезному храмі Преподобних Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Архієрейський Собор, зокрема, затвердив Статут (Положення) про управління Православної церкви України та прийняв постанову щодо врегулювання календарного питання, якою благословив парафіям і монастирям «використовувати у літургійній практиці новоюліанський календар (при цьому незмінно зберігаючи традиційну Пасхалію)».

Перехід на новий стиль відбудеться з 1 вересня 2023 року – з нагоди початку нового церковного року. Разом із тим, громади й обителі мають можливість залишитися на юліанському календарі за рішенням їхніх парафіяльних зборів (духовних соборів монастирів), якщо так вирішать не менше ніж дві третини членів відповідної громади з відповідним документальним оформленням.

Цю постанову винесено на затвердження чергового Помісного Собору ПЦУ – найвищого органу управління, провести котрий заплановано 27 липня 2023 р.

25 травня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери