Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитБорочиче: перший візит архієрея та освята престолу (оновлено)
Новини

Борочиче: перший візит архієрея та освята престолу (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення престолу церкви Святителя Миколая Чудотворця у цьому селі Горохівського деканату (Луцький р-н).

У день особливого вшанування Божого угодника за Божественною літургією з високопреосвященним молилися: горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Андрій Андрусик, інше духовенство.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що цей храм тепер український і в ньому лунатиме молитва рідною мовою – за мир, воїнів, Батьківщину. До речі, слово «батьківщина» означає «земля моїх батьків». Ми навчилися розрізняти, хто є нашим другом, а хто ворогом, що напав на нашу землю.

Тож укотре звертаємося до угодника Божого Миколая, щоб одвернув від нас біль, страждання, війну, щоб за його проханнями Господь завершив її перемогою ЗСУ. Ми віримо в це, бо, за Євангелієм, що у молитві попросимо, дасться нам. Віримо в нашу перемогу. І наскільки глибинно повіримо, настільки швидко вона настане. Мир буде тоді, коли якнайбільше у це повіримо. Не злякатися, а повірити молитовно, щоб ворог назавжди залишив нашу землю. На завершення керуючий єпархією побажав, щоб наша молитва в цьому храмі була потужним стуком до милосердя Божого.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено жертводавців та активних парафіян.

Потому владика освятив автомобіль, котрий придбали для ЗСУ.

За повідомленням панотця, цей престіл не був освячений архієреєм, а, ймовірно, тільки ієреєм. Він не має реліквій, які зазвичай кладуть при звершенні цього чину, а має напис: «з благословіння митрополита Варшавського Діонісія. 1934 р.», тобто предстоятеля Польської автокефальної православної церкви.

Цей Божий дім зведено в стилі бароко 1757 р. Більшовики церкву закрили, а приміщення використовували за різними призначеннями, у т. ч. як музей атеїзму. На початку 90-х у храмі відновлено богослужіння. Тоді ж установлено новий іконостас, оскільки попередній був ветхим.

У липні 2021 року громада Святителя Миколая Чудотворця возз'єдналася з Православною церквою України, полишивши МП.

23 травня 2023 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери