Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПредставники ВПБА на міжнародній конференції
Новини

Представники ВПБА на міжнародній конференції

Викладачі Волинської православної богословської академії були учасниками Першої Міжнародної науково-практичної конференції «Лікарі та медсестринство – медичний фронт в Україні та світі», присвяченої 150-літтю Наукового товариства ім. Шевченка.

За повідомленням сайта vpba.edu.ua, дводенну зустріч організовано Волинським медінститутом у змішаному форматі.

11 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл, кандидат історичних наук, взяв участь у відкритті заходу в Палаці культури обласного центру. Із високопреосвященним були ректор ВПБА кандидат богословських наук протоієрей Володимир Вакін, проректор з наукової роботи кандидат історичних наук протоієрей Владислав Фульмес, інше духовенство, науковці. У слові керуючий єпархією зазначив: «Пошанування медиків є особливим, і я вважаю, що їхня велика праця медсестринства буде відігравати велику роль. Тому, що ми науково хочемо підняти планку знань і розуміння, як треба допомогти найшвидше стати всім нам у трудовий бій, у трудовий стрій».

Цього дня учасники слухали виступи науковців з України, США, Великої Британії, Польщі, Литви, Німеччини, Нідерландів та Швейцарії.

Наступного дня, 12 травня, відбулися секційні засідання. Два з них проходили у духовному виші, інші – в РЦ «Промінь». Ведучим у секціях «Медсестринство та освіта в умовах війни» й «Медицина і суспільство в період воєнного стану» був о. Владислав. Доповідачі – викладачі та студенти Академії, зокрема, медичний капелан протоієрей Назар Бабій, кандидат географічних наук ігумен Никодим (Смілий), священник Руслан Левочко.

Про впровадження та перспективи розвитку в Україні медичного капеланства розповідав о. Назар, про надання медичної допомоги у Луцьку в XVI–XVII ст. – о. Никодим, про богословський дискурс щодо актуальних питань сучасної біоетики – о. Руслан. Про викладання християнської етики для майбутніх медсестер вела мову матінка Ірина Михалевич.

17 травня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери