Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитКеруючий єпархією зустрівся з Адою Роговцевою
Новини

Керуючий єпархією зустрівся з Адою Роговцевою

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл провів зустріч з народною артисткою, Героєм України Адою Роговцевою.

Широко відома акторка театру і кіно приїхала до Луцька, щоби провести літературний вечір «Стежками Лесі Українки». Захід організували Благодійний фонд Ади Роговцевої та ГО «Фундація мистецького розвитку Наталії Грабовецької».

Владика спілкувався з Адою Миколаївною про духовно-культурне життя країни, зокрема, розвиток музейної справи нашого краю. Відзначили спільні точки дотику, адже обоє вболівають за популяризацію постаті й спадщини Лесі Українки. До речі, артистка схвально сприйняла ідею архіпастиря перенести пам’ятник відомої волинянки із Театрального майдану обласного центру на площу перед головним корпусом університету, який носить її ім’я.

Після зустрічі в консисторії, на якій також відбулося нагородження благословенною архієрейською грамотою, вони разом відвідали пам’ятні місця великої письменниці в обласному центрі. Це, зокрема, будинок Косачів у Старому місті та ймовірне місце, де маленька Леся намочила ноги на Водохреще і це призвело до багатолітньої хвороби. Побували й у Музеї волинської ікони, де вшанували нашу велику святиню – чудотворну Холмську ікону Божої Матері.

9 грудня 2022 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери