Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВорончин: перший архіпастирський візит (оновлено)
Новини

Ворончин: перший архіпастирський візит (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в цьому селі Рожищанського деканату, яка недавно возз'єдналася з ПЦУ.

Разом із високопреосвященним за Божественною літургією молилися: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель протоієрей Михайло Федиш, інше духовенство.

Владика привітав присутніх із правильним вибором і нагадав про значення любові. Коли кажуть «я люблю Бога» і не йдуть до храму, це не любов. Любов без поцілунку неможлива, бо це природні речі. «Коли любимо Бога – цілуєм ікону. Любимо маму – цілуєм її руку за благословення, любимо Ісуса Христа – приймаємо Його в серце своє, причащаємось», – каже архіпастир. Тобто хочемо поєднатися з тими, кого любимо. А якщо любимо, то не заподіємо зла, бо «любов довготерпить, милосердствує, співстраждає, не заздрить…». Во ім’я цієї любові ми готові до самопожертви, як Ісус Христос, що за нас постраждав. Якщо жити в Україні, потрібно любити її. Тільки любов’ю до своєї землі здобудемо перемогу.

Божий дім збудовано тут 1925 року на місці зруйнованого в Першу світову війну. За радянських часів церкву закрили і знову відкрили 1989-го. Тоді храм добудували, оновили розписи, поставили новий іконостас.

У травні 2022-го парафія вийшла з підпорядкування Московського патріархату і ввійшла в Православну церкву України.

23 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери