Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВ Ощеві освячено новий престіл храму (оновлено)
Новини

В Ощеві освячено новий престіл храму (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив відправу в храмі Воздвиження хреста Господнього цього села Горохівського деканату (Луцький р-н).

Візит проходив у 14-ту неділю після П’ятдесятниці. Перед Божественною літургією владика звершив чин освяти нового престолу, оскільки попередній став ветхим. Разом із високопреосвященним цього дня молилися настоятель священник Тарас Сидорук та інше духовенство.

У слові владика зазначив: коли ми приходимо до храму, під час сповіді розповідаємо Богові про своє життя, нічого не приховуючи. Часто нам не вистачає дитячої щирості та простоти. Лукавий усіляко намагається перешкодити цьому.

Потрібно піклуватися про дітей – не балувати, а виховувати з позиції любові. Дитина сама визначить свій шлях, їй варто лише допомогти. Архієрей радить обирати імена своїм дітям зі свого роду – в пам’ять прародичів.

Під час богослужіння вручено церковні відзнаки активним членам православної громади.

Цього дня церква збагатилася цінним подарунком. Копію чудотворного образа Божої Матері Пілганівської подарував син парафіянки Сергій на знак подяки за постійні молитви за нього. Доброчинець проживає в с. Промінь (історична назва Пілганів) Луцького районного деканату.

Раніше на місці цього Божого дому стояв Богоявленський храм. У Першу світову війну, під час Брусиловського прориву, в нього попав снаряд і розбив вівтарну частину. Після війни парафіяни своїми силами змогли звести лише дерев’яну церковцю неподалік. Її освятили на честь Воздвиження хреста Господнього. Храм діяв до 60-х років, після чого радянська влада закрила його. Протягом усього цього часу фундамент і частина стін кам’яної церкви все ще стояли. Тоді комуністи вирішили зробити тут склад. Лише в 1989 р. місцеві активісти взялися відновлювати діяльність храму. І на руїнах колишньої кам’яної церкви замість складу розпочали відбудовувати Божий дім.

На території храму Воздвиження хреста Господнього є пам’ятний знак першим фундаторам дворянам Сурмєнєвим.

19 вересня 2022 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Священник Тарас Сидорук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери