Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитНа Архієрейському соборі та богослужіннях у Києві
Новини

На Архієрейському соборі та богослужіннях у Києві

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у розширеному засіданні Собору ієрархів та відправах із нагоди дня ангела Предстоятеля ПЦУ.

Як повідомив сайт pomisna.info, 24 травня владики зібралися в Митрополичих палатах при Софії Київській під головуванням Предстоятеля – Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Він виступив із доповіддю про діяльність від часу попереднього Собору (15 грудня 2020 р.) та з пропозиціями розбудови Помісної Церкви.

Відбулось обговорення актуальних питань церковного сьогодення та ухвалення відповідних постанов. Зокрема, Архієрейський собор затвердив усі рішення Священного синоду та ухвалив Звернення до повноти духовенства в юрисдикції Московського патріархату в Україні.

Окрім того, ієрархи попросили Предстоятеля звернутися до Вселенського Патріарха та очільників Помісних Церков задля притягнення російського патріарха Кирила до канонічної відповідальності та позбавлення його патріаршого престолу за поширення єретичного етнофілетичного вчення («русскій мір»), провокування схизми (грец. σχίσμα – розкол, розбрат), зокрема, через створення на канонічній території Олександрійського патріархату «єпархій РПЦ».

Собор закликав Боже благословення на Збройні сили України та всіх її захисників, на Президента, державну й місцеву владу, на весь український народ і просить у Всевишнього наблизити перемогу над російським агресором та досягнення справедливого миру.

Після засідання Собору митрополит Михаїл взяв участь у молебні в соборі Софії Київської. А 25 травня владика співслужив за Божественною літургією і подячним молебнем у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі з нагоди вшанування святителя Епіфанія Кіпрського у день тезоіменитства Предстоятеля.

26 травня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери