Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитГородище: перший візит керуючого єпархією
Новини

Городище: перший візит керуючого єпархією

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію Святої Трійці в цьому селі (Городищенська сільська громада) Луцького районного деканату, яка нещодавно возз’єдналася з ПЦУ.

Божественну літургію в неділю про розслабленого із високопреосвященним правили: декан Сенкевичівського округу протоієрей Богдан Яким, новопризначений настоятель протоієрей Олег Корчинський, інше духовенство Горохівського і Луцького районного благочинь.

У проповіді архіпастир зазначив: згадуючи біблійну історію, віримо, що уздоровимось і спасемося. «Без віри не можна догодити Богові», – говорить апостол Яків. Ми віримо в промисел Божий, у Його дію, віримо, що Бог існує. Якщо не вірити, то будемо, як нечестивці. Ми віримо в пришестя у світ Господа Ісуса Христа, в Його страждання, воскресіння, вознесіння. Віримо в чудеса Божі, за якими Творець дає нам ознаки віри. Перебуваючи в храмі, віримо, що Господь із нами перебуває. Але хто не вірить у святі таїнства, той чинить хулу (образу) на Духа Святого. Це найнебезпечніше, бо такий гріх не прощається. Християнин же завжди повинен чинити по-християнськи.

Божий дім у цій місцевості згадується в документах під 1570-м роком, спочатку на честь святителя Миколая. Дерев’яна церква Святої Трійці, ймовірно, побудована у XVIII ст., знищена під час Першої світової війни і відбудована заново. Ремонт проводився 2010 року. Храм знаходиться неподалік траси Львів–Луцьк, на цвинтарі. Пам’ятка архітектури місцевого значення.

16 травня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Олег Корчинський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Богдан Яким
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери