Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Луцьку попрощалися з воїном Ігорем Дяченком
Новини

У Луцьку попрощалися з воїном Ігорем Дяченком

Чин похорону очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці.

У казанні високопреосвященний наголосив, що кожна людина, яка прийшла у цей світ, має пройти життєвий шлях. Кожному Господь дає свої життєві таланти, які потрібно використати і, примноживши їх, послужити Богові, людям, Батьківщині. Одним із них є захист. Примноження талантів означає формування і примноження усіх дарів, які має людина. Господь, створивши людину, дав їй можливість бути щасливою на землі, дотримуючись законів, написаних на скрижалях. Один із них – це любов до ближнього.

Для нас, православних, біль однієї людини є болем усіх. Цей воїн планував життя, про щось мріяв, хотів, щоб усі були щасливі. Але свої бажання скерував на захист Батьківщини. Його цінності базуються на християнській любові: добро, мир, щастя.

До молитви долучилися міський голова Ігор Поліщук, інші представники влади. Після панахиди тіло військовослужбовця прощальною ходою пронесли Театральним майданом нашого міста.

Боєць проходив військову службу за контрактом із січня 2020 р. на посаді «номер обслуги» кулеметного взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону військової частини.

Дяченко Ігор Володимирович, 1969 року народження, загинув 9 березня в Луганській області.

13 травня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери