Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПроповідь архієрея: ми ростемо християнською родиною
Новини

Проповідь архієрея: ми ростемо християнською родиною

«Покайтеся, наблизилося бо Царство Небесне» (Мф. 4:17), – нагадав слова зі Священного Писання митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці у 5-ту неділю Великого посту.

Високопреосвященний нагадав про покаяння тому, що через очищення наших гріхів ми змінюємося і перемагаємо себе. Саме таким чином розвиваємося і прагнемо більшого.

Зміна стосується і наших духовних поглядів. Для прикладу архієрей навів рядок із Біблії: «жінка нехай боїться свого чоловіка» (Еф. 5:33). Це ж не означає, що вона повинна боятися його через фізичну агресію. Це означає, що вона настільки любить свого чоловіка, що не хоче нічим образити.

Саме любов допомагає нам існувати в цьому світі. І до цього можна прийти лише через зміни.

Згадуючи сьогоднішню ситуацію в нашій країні, керуючий єпархією зазначив, що багато хто з тих, хто міг виїхати, залишився. І постає питання – чому. Через любов до власного дому і нашої країни. Ми залишилися тут і з кожним днем намагаємося наблизити нашу перемогу.

«Ми ростемо нашою великою християнською сім’єю», – зазначив владика Михаїл. Ми змінюємося, але зупинятися у змінах не варто.

11 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери