Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Луцьку відспівали воїна Юрія Дзятка
Новини

У Луцьку відспівали воїна Юрія Дзятка

Чин похорону в кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові високопреосвященний зазначив, що в біблійній Книзі Буття сказано: «Плодіться, і розмножуйтеся, і наповнюйте землю». Але родовід цього бійця завершився на ньому. З перших днів війни за покликом серця пішов на фронт. Служба за контрактом – це самопожертва, яку можна порівняти із ченцем, який ідею віри покладає більше за будь-які цінності. Тому його свідоме ратне служіння полягало в тому, що особисте відклав на потім. Адже були важливіші справи – захист своєї держави від ворога.

Жахливі події зараз відбуваються на сході, у центрі України. Владика пригадав і Волинь, коли 1941 р. в луцькій тюрмі розстріляли мирних жителів. І сказав, що причиною цьому є ідеологія, боротьба світоглядів. Вона закладена у свідомості, тому триває запекла боротьба.

Ми завжди пам’ятатимемо своїх героїв, будемо молитися за них, їхніми іменами будуть названі вулиці. І молитимемо Господа, щоб дарував їм Царство Небесне.

Сержант Юрій Дзятко, 1979 року народження, загинув 26 березня під час бойового завдання у Харкові. Похоронили бійця на Алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

8 квітня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери