Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитАрхієрей закликає до покаяння задля перемоги
Новини

Архієрей закликає до покаяння задля перемоги

Інтернет-видання «12 канал» (12kanal.com) опублікував думку митрополита Луцького і Волинського Михаїла, як швидше здобути перемогу.

Високопреосвященний, зокрема, зазначив: «Господь прихильний до тебе, створює тобі умови. Ти на них не реагуєш або реагуєш не так, як хоче Бог. Після одного заклику, другого, третього ти не реагуєш на це, і Господь попускає, щоб ти знов навернувся на шлях правди. Попускає кожному нести той хрест, який має виправити людину. Не знищити, а виправити. Це попущення Боже. Я не можу сказати, чому страждає конкретна людина, окремо взяте місто. Я не знаю. Але біблійна історія вчить, власне, ось так».

Про те, як можна змінити ситуацію, владика каже: «„Покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне“, говорить Євангеліє. Читаючи Книгу Царств у Біблії, ми знаходимо: жив народ нечестиво – Господь йому посилав нечестивого царя. Той почав людей гнобити, вони взивали до Бога, каялися – і послав їм благочестивого царя. Жили добре, знову розслаблялися і знову починали грішити… Якщо грішить ціла країна, то Господь каже (до євреїв): „Рукою філістимлян вас покараю“. Попускав филистимлян, вони приходили і гнобили єврейський народ. Каявся єврейський народ, молився, взивав до Бога – Господь так управляв, що євреї проганяли филистимлян і починали жити добре.

Я бачу, що це попущення Боже за все, що в нас відбувається. Треба покаятися, взивати до Бога, щоб Господь відвернув цю кару і дав нам перемогу над нашими ворогами. Якщо ми хочемо жити в новій Україні за новими правилами, правилами благочестя, християнства, любові, якщо ми змінимося, – то зміниться вся Україна.

От зараз війна, а в нас мародерство, підняття цін. Якщо ми далі будемо грішити, Господь може попустити [себто послати більші страждання] і нам, волинянам. Тому тут треба каятися і не тягнути сюди хвилі гріха, щоб Господь не попустив рукою недругів нас покарати. Треба змінитися самим – і зміниться все інше. Люди змінюються. Хочеться швидше, щоб менше постраждало, менше загинуло. Основою всіх конфліктів є гріх».

Отже, аби війна закінчилася, українцям потрібно покаятися і молитися. Адже війна – це покарання за наші гріхи, переконаний митрополит.

23 березня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери