Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВолинський край – смерть для загарбників
Новини

Волинський край – смерть для загарбників

Роздумами про те, що буде, якщо ворог наміриться ступити на нашу малу батьківщину, поділився митрополит Луцький і Волинський Михаїл (12kanal.com).

Високопреосвященний на «12 каналі», зокрема, зазначив: «Путіну йти на Волинь, Рівненщину і взагалі на Західну Україну – це не те, що самогубство, це – перевернення історії. Якщо в перші дні ми були розгублені, як і всі, то тепер ми озброєні, підготовлені. І люди вже розуміють, що таке війна. І тут в нас до толерантності дуже далеко. Я не думаю, що тут у нас будуть брати в полон, поховавши вже стільки людей за весь час війни, а особливо теперішньої…»

На запитання, що робитиме, якщо все ж ворог прийде, владика запевняє: захищатиме свою Вітчизну. «Я з народом, зі своєю паствою. Будемо захищатися – чітко, жорстко, без помилування».

При непереборних обставинах священник має право брати зброю до рук і захищати свою землю, віру, церкву, своїх рідних. Але це вже останній етап захисту: коли більше нема кому. А до того, поки нема такої крайнього потреби, він повинен залишатися священнослужителем, зазначив митрополит.

20 березня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери