Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл: священники МП лицемірять
Новини

Владика Михаїл: священники МП лицемірять

Інтернет-видання «12 канал» (12kanal.com) опублікував позицію митрополита Луцького і Волинського щодо заяв частини духовенства УПЦ (МП) полишити РПЦ.

Високопреосвященний, зокрема, зазначив: «Не вірю їм! Жодному їхньому слову і жодному ділу, поки не буде конкретних кроків. А це – повне відкинення Московського патріархату і бажання об’єднатися в єдину помісну православну церкву. Ось тоді я повірю, що вони щось хочуть зробити для України. Якщо цих дій не буде, це – лицемір’я. Які б вони гасла не викидали – все це лицемір’я для того, щоб обдурити людей.

За непоминанням Кирила далі ж нічого немає. Не поминають Кирила, але ж залишаються в структурі РПЦ. Ну й що? Сьогодні війна, бояться – не поминають. Завтра війна закінчиться – продовжать поминати. Або поминають тихенько, про себе, щоб люди не почули. А документально ж вони належать до МП.

Щоб їм повірити, вони повинні скликати свій місцевий собор – чи в межах єпархії, чи в Україні – і на цьому соборі вони повинні заявити про розрив юридичних, адміністративних, духовних стосунків із країною-агресором та РПЦ. Коли таке рішення буде – я повірю, що вони зробили перший крок. Другий крок – вони повинні сказати: давайте спільно захищати нашу країну, давайте об’єднуватися у велику помісну церкву. Отоді це кроки. Усе інше – обман і лицемір’я…», – наголосив архієрей.

20 березня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери