Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл: мир можна досягнути любов'ю
Новини

Владика Михаїл: мир можна досягнути любов'ю

У Неділю торжества православ’я митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь.

На завершення Божественної літургії в кафедральному соборі Святої Трійці високопреосвященний зазначив, що життя людини на землі – це час випробувань. Вона приходить у цей світ, щоби жити в ньому безпечно. Проте це було б можливо, якби не порушувалися заповіді Господні. Тож Усевишній закликає «покаятись, бо наблизилось Царство Небесне». Цей стан є «чистотою і непорочністю нашої душі, тіла, помислів, дій», іншими словами – гармонією з Творцем. Порушивши його, людина стає на стежку зла.

Метою різних людських заворушень у світі, особливо воєн, є знищення людей, які по-іншому думають, говорять, роблять тощо. Це – зло, яке можна перемогти лише любов’ю. Владика нагадав, що мир, насамперед, має бути у нас самих із тими, хто поряд. Ми самі створюємо атмосферу в своїй сім'ї, товаристві: або гарні стосунки, або, навпаки, панує осудження, гнів, ненависть. Тому в день Торжества православ'я архіпастир закликає дотримуватись істин нашої віри. Якщо ми хочемо щось змінити у світі чи в своїй державі, спочатку маємо змінитися самі.

14 березня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери