Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВшанували пам'ять жертв голодоморів
Новини

Вшанували пам'ять жертв голодоморів

27 листопада 2021 р. Заупокійна літія по жертвах голодоморів. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в обласному центрі та деканатах відбулися поминальні заходи й богослужіння.

Зокрема, в Луцьку заупокійну відправу біля пам’ятного знака Жертвам політичних репресій, що на Замковій площі, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Згадали також і волинян, які рятували біженців зі Сходу в голод 1947 року: на території Хрестовоздвиженського храму знаходиться меморіальний знак милосердю наших краян.

У слові архієрей нагадав, що кожної осені ми приходимо на цю площу згадати тих, хто був знищений жорстокою системою. У минулому столітті навчали марксизму-ленінізму, і саме ця ідеологія мала на меті зробити всіх однаковими, а неугодних – знищити. Тому сьогодні ми молимося за наших прадідів, яких мордували голодом та тюрмами, зазначив митрополит Михаїл.

Сьогодні ми всі – різні, але нас об’єднує любов. Любов до Батьківщини, до Бога і до ближнього. Саме тому сьогодні ми вшановуємо винищених голодоморами, пам’ятаємо і молимося за них, наголосив владика.

В акції взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцький декан протоієрей Михайло Онищук, духовенство міста та інших конфесій, представники влади і громадськості.

27 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери