Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПроповідь архієрея: потрібно жити за законами
Новини

Проповідь архієрея: потрібно жити за законами

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив на важливості дотримання правил. Про це він говорив під час казання на завершення літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Архіпастир наголосив, що приймаючи якусь віру чи живучи в суспільстві, ми приймаємо й певні правила поведінки. Тож чому дозволяємо ними нехтувати, виправдовувати себе, коли хочемо їх порушити? Кожен по-різному тлумачить ці правила і закони, аби підлаштувати їх під свій світогляд. Проте не потрібно сильно мудрувати, закликає керуючий єпархією. Адже вони закладають для нас основу життя, і дуже важливо її не втрачати.

Для прикладу керуючий єпархією навів святкування Різдва. Якщо народження Господнє відзначаємо 7 січня, то чому на Новий рік, що припадає на піст, робимо пишні гуляння? – риторично запитує владика Михаїл. Якщо маємо правило, то не порушуймо його. Чітко живімо за законами Євангелія, настановляє митрополит.

15 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери