Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Луцьку вшанували Небесну сотню
Новини

У Луцьку вшанували Небесну сотню

19 лютого 2021 р. Біля стели Героїв Небесної сотні «Вони загинули за єдність України», що на Театральному майдані Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у скорботних заходах з нагоди чергової річниці вшанування розстріляних на Майдані героїв.

З архієреєм молились: головний військовий капелан протоієрей Михайло Бучак, інші військові священники, духовенство кафедрального собору Святої Трійці, представники влади, військовослужбовці, інші лучани.

Біля стели Героїв Небесної сотні «Вони загинули за єдність України» на Театральному майдані архіпастир зазначив, що ті лютневі дні для України були випробовувальними: багато загиблих та зниклих безвісти. Ми досі не знаємо всіх винних у розстрілах. І сьогодні маємо не просто згадати цих героїв, але й те, за що вони тоді виходили на Майдан, за які цінності віддали своє життя, – для нас це дуже важливо. На завершення владика побажав, щоб ті ідеали, за які боролися хлопці, продовжувались у наших вчинках, справах, у наших серцях.

Опісля на могилі Василя Мойсея, що Меморіалі «Вічнаслава», керуючий єпархією подякував матері загиблого та його братові о. Романові за хорошого сина, брата і просто добру людину.

18–20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні були заарештовані та піддані тортурам.

19 лютого 2021 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери