Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Києві відбувся Архієрейський собор
Новини

У Києві відбувся Архієрейський собор

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у богослужіннях та заходах з нагоди другої річниці об’єднавчого Помісного Собору Православної церкви України.

Як повідомив сайт pomisna.info, ієрархи зібралися в митрополичих палатах при Софії Київській під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Учасники заслухали привітання Вселенського Патріарха Варфоломія, Олександрійського Патріарха Феодора, Предстоятеля Православної церкви Кіпру Хризостома та Предстоятеля Елладської православної церкви Ієроніма. Далі Блаженнійший владика Епіфаній виступив із доповіддю, в якій розповів про становлення Церкви, пройдений шлях за цей рік і перспективи розвитку Української православної церкви. Відбулося обговорення актуальних питань церковного сьогодення.

Архієрейський собор своїми постановами, зокрема, схвалив роботу Предстоятеля, затвердив рішення Священного синоду 2020 р., закликав православних українців дотримуватися рішень об’єднавчого Собору 2018 р. згідно з Томосом, а державу – захищати релігійну спільноту і всю країну від ворожого іноземного впливу, від намагань з-за кордону під виглядом релігійної діяльності втручатися у внутрішні справи України, руйнувати її через нав’язування неоімперської ідеології.

На завершення провели подячний молебень. Ієрархів привітали представник Вселенського патріархату митрополит Гальський Еммануїл та п’ятий Президент України Петро Порошенко.

16 грудня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери